Compoze blokken

Van: Move Your Crowd

Shandrick Elodia heeft laatste weken naam gemaakt als “De leukste buschauffeur van Enschede”, maar eigenlijk is hij een industrieel ontwerper met een missie: “Hij wil armoede cool maken!” Hij ontwikkelde een concept om goedkoper huizen te kunnen bouwen: Compoze blokken. Crowdfunding moet hem gaan helpen het idee om te zetten in een concreet product.

Help "De leukste buschauffeur van Enschede" met zijn nieuwe missie: "Armoede cool maken". Doneer en maak het mogelijk om dit unieke concept verder te ontwikkelen. U ontvangt een leuke tegenprestatie!

 

Het concept Compoze blokken is zeker geen grap; Het is een serieus plan om het bouwen van huizen een stuk efficiënter, goedkoper én gemakkelijker te maken. Door gebruik te maken van kant-en-klare blokken kunnen mensen zelf eenvoudig en goedkoop een huis bouwen. Er zijn geen machines of ervaren vaklieden meer nodig om een kwalitatief goed product op te leveren. De Compoze blokken zijn voorzien van isolatiemateriaal en afwerking, zodat er direct een bruikbaar resultaat kan worden opgeleverd. Hierdoor kan tot wel 80% op de bouwkosten worden bespaard.

In 2011 heeft Shandrick Elodia meegedaan aan een prijsvraag voor een oplossing voor de manier van bouwen op Curaçao. De oplossing van Shandrick en zijn ontwerppartner behoorde tot de top 10 van beste ideeën. Dit concept heeft Shandrick in zijn afstudeeropdracht als industrieel product ontwerper bij het Kennis Centrum Design & Technoloy van Saxion verder doorontwikkeld, met ondersteuning van Stichting Pioneering en Van Dijk Bouw. Meer informatie over het project en de samenwerking met de partners vindt u op www.pioneering.nl. 

 

De Compoze blokken zijn ontworpen en doorgerekend; Nu is het tijd om het in de praktijk te testen Uw donatie zal worden gebruikt om een demohuis te bouwen van lichtgewichtbeton. Zo kan worden getest of de constructie de juiste sterkte heeft en of het waterdicht is.

De kosten voor het maken van het demohuis en de tegenprestaties voor deze crowdfundcampagne worden geraamd op € 20.000,-. De belangrijkste uitgave zit in het maken van de verschillende metalen matrijzen, die kunen worden gevuld met beton.

Natuurlijk hopen we meer op te halen dan het streefbedrag van € 20.000 ,- zodat Shandrick dit kan gebruiken voor de verdere ontwikkeling van het concept.

Shandrick is naast geld ook op zoek naar partners, die een bijdrage kunnen leveren aan het realiseren van het concept. Door crowdfunding in te zetten verwacht hij een grote groep mensen te bereiken én te interesseren voor zijn idee. Bouwbedrijven, investeerders en andere partijen die geloven in dit concept worden dan ook van harte uit genodigd om contact op te nemen, zodat een mogelijke samenwerking kan worden besproken. Uw interesse kunt u kenbaar maken door contact op te nemen met Stichting Pioneering via info@pioneering.nl.

Bedankt dat u dit project hebt bekeken; Als u enthousiast bent geworden dan vraag ik u een bijdrage te doen en dit project in uw netwerk te delen. Samen kunnen we armoede "cool" maken.

 

Download Download hier het originele afstudeerverslag van Shandrick Elodia.