Fietspad Lonnekerberg

Van: Move Your Crowd

Help STIL met de aanleg van een fietspad om dit mooie natuurgebied nog toegankelijker te maken!

 

Geniet van de stilte, de schoonheid en de rust van de Lonnekerberg.


Tussen de steden Oldenzaal,  Hengelo en Enschede ligt de Lonnekerberg, een fantastisch natuurgebied dat uitnodigt om de fiets te pakken en er te wandelen. De “noabers” van de Lonnekerberg kennen haar schoonheid en willen graag dat meer mensen er van kunnen genieten.  Zij leggen daarom een fietspad aan waardoor de bereikbaarheid sterk verbetert. Wij vragen van u een bijdrage om dat mogelijk te maken.

Een fietspad op de Lonnekerberg dat zowel in de winter als in de zomer goed toegankelijk is, dat is wat  wij, de “Noabers” van de Lonnekerberg, graag willen. Wij  kennen de schoonheid van de Lonnekerberg, de afwisseling in het gebied,  haar uitgebreide flora en fauna. Wij  willen dat veel meer mensen van dit unieke natuurgebied kunnen genieten. Dat kan door de toegankelijkheid van de berg te verbeteren. Door een  fietspad aan te leggen dat elk jaargetijde goed bereidbaar is.

Wij gaan dat in eigen beheer uitvoeren en maken daarvoor kosten. We beperken de kosten door zelf de handen uit de mouwen te steken en de weg zelf aan te leggen.  Maar materiaal moet gekocht en machines moeten gehuurd worden..

Forenzen op de fiets, die dagelijks tussen Enschede en Oldenzaal fietsen kunnen dan over de Lonnekerberg deze route volgen. Hardlopers, wandelaars en paardrijders krijgen bovendien de ruimte om er te recreëren.

Door uw gift maakt u het mogelijk, als het aan ons ligt is het fietspad
ruim voor de kerst klaar.
 
 

Samen met andere buurtbewoners en geïnteresseerden leggen wij een fietspad aan zodat de toegankelijkheid van dit unieke gebied wordt verbeterd. Het wordt zo voor veel meer mensen aantrekkelijker om op de fiets het gebied te bezoeken, er te recreëren, te genieten van de flora, fauna, de rust en de stilte.

Voor de aanleg van een  dubbelsporig fietspad hebben wij 10.000 Euro nodig. Dat willen we middels deze crowdfundactie binnen halen. Dit geld wordt gebruikt voor graafwerkzaamheden, inhuren machines,  aanschaf van materiaal voor fundering en stabilisering van het pad. De werkzaamheden worden door de buurtbewoners gezamenlijk uitgevoerd. De gemeente is enthousiast en zal een groot deel van de noodzakelijke materialen beschikbaar stellen.

Iedereen die een gift stort ontvangt van ons twee prachtige ansichtkaarten. Bovendien wordt u uitgenodigd voor de midwinterwandeling. U krijgt daarvoor van ons een aparte uitnodiging.

We doen een beroep op alle mensen die de Lonnekerberg een warm hart toedragen. Met uw donatie geeft u een statement af:

 

U vindt de Lonnekerberg en de omliggende natuur waardevol en bent bereid daaraan bij te dragen.

De Stichting Lonnekerberg (Stil) is opgericht door bewoners op en aan de rand van de Lonnekerberg. Zij komt op voor de prachtige natuur en wil meewerken aan een mooie inpassing van de ruim 140 hectare extra natuur die vrijkomt bij de herinrichting van het voormalige vliegveld.